antagning.se

Här gör du ansökan till högskola och universitet. Det går också att leta efter högskoleutbildningar på den här webbsidan. Behöver du information om regler för behörighet till högskola finns det här.

allastudier.se

Här kan du leta efter utbildningar inom olika skolformer, komvux, yrkeshögskola, högskola, även utbildningar utomlands.

arbetsformedlingen.se

Är en myndighet. Förmedlar lediga tjänster. Här finns också information om yrken och arbetsmarknad, t ex vad en IT-arkitekt arbetar med, samt prognoser för hur arbetsmarknaden ser ut för olika yrken. Det finns även intressetest på denna sida.

csn.se

Här gör du ansökan om studiemedel. Centrala studiestödsnämnden (CSN) är en myndighet som beslutar om och betalar ut det svenska studiestödet, bidrag och lån, till dem som studerar i Sverige och utomlands.

folkhogskola.nu

När du letar efter utbildningar på folkhögskola; allmän kurs, profilkurser, yrkesutbildningar.

skolverket.se

Är en myndighet. Är bland annat ansvariga för förskola, grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning. Här finns information om bland annat regelverk, betygssystem, läroplaner, ämnen och kurser.

studera.nu

När du letar efter högskoleutbildningar och för allmän information om högskolestudier. Här finns också information om högskoleprovet.

uka.se

Granskar kvalitet i högre utbildning, ansvarar för officiell statistik på högskoleområdet och ser till att universitet och högskolor följer lagar och regler.

uhr.se

Universitets- och högskolerådet (UHR) är en myndighet och samordningsorgan för högre utbildning i Sverige. Gör bland annat bedömning av utländska utbildningar.

verksamt.se

Är ett samarbete mellan Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket för dig som funderar på att starta eget företag, redan driver ett företag, eller kanske vill avveckla företaget.

yrkeshogskolan.se

Information om eftergymnasiala yrkesutbildningar (ej samma sak som högskoleutbildning).